Amsterdam KLASIK

Destinácia: Holandsko, Severný Holland (Amsterdam), Amsterdam
Kód zájazdu: 1327321
Cena od: 599 €
Príplatky od: 211 €
Poznávacie zájazdy

Výber termínu

28.09.2024 4 dni First Minute 599 € +211 € odlet: Viedeň letecká

Popis zájazdu

Program:
1.deň
odlet z Viedne (9091* z Budapešti) do Amsterdamu, presun do hotela. Popoludní prehliadka pamätihodností mesta v historickom centre, kde sa odohrala väčšina dramatických momentov v dejinách Holandska. Na námesti Dam uvidíme Kráľovský palác (pôvodne mestská radnica), ďalej Kostol Nieuwe Kerk (miesto korunovácie a svadieb holandských kráľov) a budovu starej burzy. Návrat do hotela a nocľah.

2.deň
raňajky, dnes pokračujeme v prehliadke mesta, počas ktorej uvidíme významný symbol mesta - kostol Oude Kerk (známy aj ako Kostol sv. Mikuláša), navštívime Nieuwmarkt s populárnym trhom so starožitnosťami a zastavíme sa pri budove Waag (najstarší zachovaný hradný objekt mesta), v minulosti miesto verejných popráv, ako i pri múzeu voskových figurín Madame Tussaud´s. V prípade záujmu v podvečer zavítame aj do štvrte červených svetiel. Návrat do hotela a nocľah.

3.deň
raňajky, dnes sa vydáme vlakom do dedinky Zaanse Schans, kde si pozrieme skanzen s veternými mlynmi a typickými rybárskymi domčekmi, výrobu drevákov a rôznych úžitkových predmetov. Uvidíme výrobu syra s možnosťou ochutnávky a nákupu. Návrat vlakom do Amsterdamu, individuálne voľno, možnosť plavby loďou po grachtoch. Večer návrat do hotela a nocľah.

4.deň
raňajky, dopoludnia navštívime kvetinový trh, prejdeme sa po Rembrandtovom námestí s domom kde umelec žil a tvoril. Možnosť individuálnej návštevy múzea Vincenta van Gogha, Rijksmuseum, resp. diamantových dielní. Transfer na letisko, odlet do Viedne, resp. Budapešti.

Ubytovanie:
3 x v izbách s vlastným príslušenstvom (sprcha a WC) v 2*/3* hoteli v širšom centre Amsterdamu, resp. v oblasti letiska.

Stravovanie:
3 x kontinentálne raňajky.

Doprava:
Letecká doprava » Viedeň - Amsterdam a späť, v 9091* Budapešť - Amsterdam a späť.

Ostatné:
transfer v Amsterdame z letiska do hotela a späť, služby slovenského alebo českého sprievodcu CK, program podľa popisu bez vstupov a lístkov na MHD a vlak, DPH.

Povinné príplatky:
letiskové, bezpečnostné a servisné poplatky 199 €/os., City tax v Amsterdame 4 € /os./noc.

Priplatky:
za jednolôžkovú izbu 180 €, transfer z Bratislavy na letisko Viedeň a späť 25 €/os.

Poznámka:
Prehliadky v rámci programu sú peši, alebo s využitím MHD, resp. vlakov. Cestovné lístky si kúpite podľa informácií od sprievodcu. V 9091*a 9092*namiesto programu 1. alebo 4. dňa navštívime kvetinové parky Keukenhof (vstupné cca 25-30 €). Tu vás očaria nádherné záhony tulipánov od výmyslu sveta, parky, nevídané expozície a aranžmány kvetov. Jednoducho krása.

Amsterdam

Generované systémom ProfiTour