Taliansko: Benátky, Verona a oddych pri mori

Taliansko: Benátky, Verona a oddych pri mori Taliansko: Benátky, Verona a oddych pri mori Taliansko: Benátky, Verona a oddych pri mori Taliansko: Benátky, Verona a oddych pri mori Taliansko: Benátky, Verona a oddych pri mori Taliansko: Benátky, Verona a oddych pri mori Taliansko: Benátky, Verona a oddych pri mori Taliansko: Benátky, Verona a oddych pri mori Taliansko: Benátky, Verona a oddych pri mori Taliansko: Benátky, Verona a oddych pri mori
Destinácia: Taliansko, Veneto (oblasť Benátok)
Kód zájazdu: 1333150
Cena od: 671 €
Príplatky od: 0 €
Poznávacie zájazdy

Výber termínu

20.07.2024 4 dni First Minute 671 € +0 € odlet: Viedeň letecká
04.08.2024 4 dni First Minute 683 € +0 € odlet: Viedeň letecká

Popis zájazdu

Popis:
1.deň
Odlet z Viedne.
Prílet do Benátok, transfer do hotela. Ubytovanie, stretnutie so sprievodcom a prvý dotyk s Benátkami. Dnes nás čakajú ostrovy Murano a Burano.
Ostrov Murano je známy ostrov nachádzajúci sa na severe lagúny v Benátkach. Tento ostrov je predovšetkým známy svojím dlhoročným umeleckým dedičstvom v oblasti sklárskeho priemyslu. Muránske sklo patrí medzi najznámejšie na svete a ostrov je považovaný za jedno z hlavných centier sklárskeho umenia.
Na ostrove nájdete mnoho sklární a dielní, kde miestni majstri vytvárajú krásne a umelecky hodnotné sklenené výrobky. História sklárskeho priemyslu na ostrove Murano siaha až do 13. storočia, keď boli sklárske dielne presunuté na ostrov z Benátok kvôli obavám z požiarov v centre mesta.Okrem sklárskeho priemyslu je ostrov Murano domovom niekoľkých historických pamiatok, vrátane kostola svätého Petra Martyra a Palazzo da Mula. Turisti môžu preskúmať krásne uličky, námestia a okolité kanály ostrova, ktoré ponúkajú autentický benátsky zážitok.
Ostrov Burano je jedinečné miesto v severnej časti lagúny v Benátkach. Tento malebný ostrov je známy svojimi pestrofarebnými domami a tradíciou spojenou s ručnou výrobou čipky.
Najviac výrazným prvkom Burana sú jeho domy v rôznych farbách, ktoré vytvárajú malebnú a pestrú atmosféru. Každý dom je natretý inou farbou, čo dáva ostrovu charakteristický a rozpoznateľný vzhľad. Táto tradícia sa údajne začala preto, aby rybári mohli lepšie rozoznať svoje domovy z mora a tiež aby sa podľa povier odstraňovalo zlé oko.
Ďalšou významnou časťou kultúrneho dedičstva Burana je výroba čipky. Tradičná benátska čipka, známa ako „merletto“, je vytváraná ručne a Burano je považované za centrum tejto zručnosti. Miestne remeselníčky vytvárajú jemné a precízne čipky, ktoré sú vyhľadávané po celom svete. Ostrov má tiež niekoľko historických pamiatok, vrátane kostola svätého Martina s jeho vysokou zvonicou, ktorá slúži ako orientačný bod pre miestnych obyvateľov.
Po ukončení programu návrat na hotel a individuálne voľno.


2.deň
Raňajky v hoteli, check out z hotela, stretnutie so sprievodcom. Transfer do Verony.
Verona je nádherné mesto na severe Talianska, ktoré je známe svojou bohatou históriou, kultúrnym dedičstvom a malebnou krásou. Nachádza sa v regióne Veneto a patrí medzi najkrajšie mestá v Taliansku.
Arena di Verona - impozantný rímsky amfiteáter postavený v 1. storočí je jedným z najlepšie zachovaných na svete. Dodnes slúži ako priestor na rôzne udalosti, vrátane koncertov a operných predstavení.
Casa di Giulietta (Dom Júlie) - Historický dom spojený so slávnym príbehom Rómea a Julie. Balkón tejto budovy je jedným z najnavštevovanejších miest pre milovníkov literatúry a romantiky.
Bazilika San Zeno Maggiore - Nádherný kostol s bohatou históriou a umeleckými pokladmi. Je známy svojimi bronzovými dverami a krásnym románskym štýlom.
Staré mesto a most Ponte Pietra - Malebné uličky, historické budovy a krásny most cez rieku Adiže tvoria atmosféru starého mesta Verony.
Piazza delle Erbe - Námestie obklopené historickými budovami, kde sa koná tradičný trh s ovocím, zeleninou a miestnymi výrobkami.
Verona je tiež známa svojou vynikajúcou gastronómiou, ponúkajúca typické talianske jedlá a lahodné vína. Prechádzka uličkami mesta, obdivovanie architektúry a ochutnávka kávy sú neoddeliteľnou súčasťou nezabudnuteľného zážitku z Verony.
Po ukončení programu návrat do hotela a individuálne voľno.


3.deň
Raňajky v hoteli, stretnutie so sprievodcom a odchod do Lido di Venezia.
V dnešný deň si so sebou nezabudnite plavky, nakoľko po prehliadke ostrova nás čaká voľné poobedie na pláži.
Lido di Venezia je piesočný ostrov a prímorské letovisko východne od Benátok. Je známe svojimi piesočnými plážami, ktoré ponúkajú relaxáciu a odpočinok pri Jadranskom mori. Pláže sú často vybavené slnečníkmi a lehátkami.
Ostrov je každoročne hostiteľom prestížneho Benátskeho filmového festivalu. Filmoví tvorcovia, hviezdy a nadšenci z celého sveta sa schádzajú na Lido, aby videli a prezentovali najnovšie filmové perly.
Promenáda Gran Viale Santa Maria Elisabetta - hlavná promenáda ostrova, známa ako Gran Viale, je lemovaná obchodmi, kaviarňami a reštauráciami. Ponúka príjemné prechádzky a možnosť nakupovania.
Lido di Venezia má aj svoj podiel na historickej architektúre, vrátane elegantných hotelov a víl. Niektoré z týchto budov odrážajú niekdajšiu slávu letoviska.
Okrem kúpania ponúka Lido di Venezia rôzne športové aktivity, ako sú cyklistika a tenis. Cyklistický chodník obieha celý ostrov.
Lido di Venezia ponúka výborný výhľad na Benátky a možnosť dopravy do centra mesta trajektom, čo z neho robí obľúbený destináciu pre tých, ktorí chcú spojiť návštevu Benátok s odpočinkom pri mori.
Lido di Venezia predstavuje kombináciu odpočinku, zábavy a histórie, čo robí z tohto ostrova v Jadranskom mori atraktívne miesto pre návštevníkov.
Po ukončení programu návrat do hotela a a individuálne voľno.


4.deň
Raňajky v hoteli, stretnutie so sprievodcom a prehliadka Benátok.
Benátky, vábivá zmes Východu a Západu. Toto ani európske, ale ani výhradne talianske mesto (všade cítiť stopy Byzancie a vplyv Orientu) leží na súostroví 118 ostrovčekov. Predstavuje labyrint 177 kanálov, ponad ktoré sa klenie asi 450 mostov. Mesto s romantickou atmosférou, zachovávajúce si svoju kultúrnu jedinečnosť spoznáte najlepšie, keď si ho prejdete pešo. Benátky sú zmes očarujúcich obrázkov s neprekonateľne krásnymi lagúnami; občas pôsobia až melancholicky... avšak, ich mnohotvárny šarm nikdy nesklame. Pri prechádzke mestom majte na pamäti, že atmosféra Benátok je absolútne odlišná od iných miest. Prejdeme Piazza San Marco, ktoré vzniklo asi v 9. stor. so slávnymi budovami, ako je Palazzo Ducale (najväčšia svetská stavba Benátok), Basilica di San Marco (symbol Benátok), vysoká Campanila, z ktorej je neopísateľný pohľad na mesto a lagúnu; neobídeme romantický symbol, Most Vzdychov či Most Rialto, architektonicky najdokonalejší oblúk v Európe, ktorý je viac ako 400 rokov križovatkou na hlavnom mestskom kanále.
Benátky sú kúzelné mesto v severovýchodnom Taliansku, ktoré sa vyznačuje jedinečnou atmosférou, historickým bohatstvom a kanálmi, ktoré mu dávajú charakteristický ráz. Benátky sú známe svojimi mnohými kanálmi, ktoré slúžia ako hlavná dopravná cesta. Romantické gondoly a malebné mosty tvoria ikonický obraz mesta.
Námestie svätého Marka (Piazza San Marco) - Hlavné námestie mesta, obklopené historickými budovami, vrátane Baziliky svätého Marka a Dóžacieho paláca. Námestie je centrom kultúrneho diania a turistickej aktivity.
Bazilika svätého Marka - Nádherná bazilika s bohatou výzdobou, zlatými mozaikami a unikátnou architektúrou. Je jedným z najvýznamnejších kostolov v Európe.
Most Rialto - Historický most cez Canal Grande, ktorý ponúka skvostný výhľad na Benátky. Je obklopený obchodmi a reštauráciami.
Dóžov palác (Palazzo Ducale) - Monumentálny palác, ktorý slúžil ako sídlo vlády v Benátkach. Teraz je otvorený verejnosti a ponúka pohľad do histórie mesta.
Benátky sú tiež preslávené svojou kulinárskou scénou, vrátane tradičných benátskych špecialít a talianskych vín. Prechádzka úzkymi uličkami, plavba kanálmi a atmosféra starovekého mesta robia z Benátok jedno z najneobvyklejších a nezabudnuteľných miest na svete.
Po ukončení programu transfer na letisko, odlet do Viedne.

Generované systémom ProfiTour