Za pokladmi Českosaského Švajčiarska

Destinácia: Česká republika, Ústecký kraj
Kód zájazdu: 1353051
Cena od: 351,92 €
Príplatky od: 0 €
Poznávacie zájazdy

Výber termínu

04.09.2025 4 dni First Minute 351,92 € +0 € autobusová

Popis zájazdu

1. deň:
Odchod z Bratislavy v ranných hodinách. Po ceste do mesta Děčín, prezývaného aj mestom mostov, si pôjdeme pozrieť perlu saskej renesancie, zámok Benešov nad Ploučnicí. Zámocký komplex sa radí medzi najvýznamnejšie zachované pamiatky Českej republiky. V interiéroch troch sprístupnených zámkov sa nachádza bohatá dobová expozícia mapujúca život šľachty. Určite neminieme ďalší významný zámok tejto oblasti – zámok Děčín z 13. storočia. Počas storočí slúžil ako oporný bod českého kniežatstva, vojenská pevnosť či sídlo významných rodov. Frederic Chopin tu skomponoval známy valčík As-dur, nazývaný Děčínský.

2. deň:
Návšteva mesta Nový Bor, ktoré je mestom skla. Nahliadneme do tajov sklárskeho múzea, ktoré už od roku 1893 mapuje miestnu sklársku výrobu. Po prehliadke nás čaká presun do najmladšieho národného parku Českej republiky –Českého Švajčiarska. Naša trasa povedie v oblasti okolo Jetřichovických stien, ktorá je označovaná ako jedna z najkrajších oblastí strednej Európy – labyrint pieskovcových skalných miest, stien či samostatných skalných veží. Územie oplýva mnohými rozmanitými vyhliadkovými skalnými útvarmi (Rudolfov kameň, Vilemínina stena, Mariina skála a iné.).

3. deň:
Pokračujeme v spoznávaní najatraktívnejších miest národného parku České Švajčiarsko – Hřensko. V úsekoch, kde sa skaly priamo vnárajú do vody, absolvujeme fakultatívne výlet loďkou po malebnej riečke Kamenice s nádhernou prírodou. Prejdeme sa k Trom prameňom a pre tých, ktorí sa neboja, je možná turistika za fascinujúcou Pravčickou bránou a k zámočku Sokolie hniezdo.

4. deň:
Presun k pevnosti Königsteins, ktorá patrí k najstarším dochovaným nemeckým kasárňam zo 16. storočia, označovaná aj ako najväčšia pevnosť Európy. Pokračovanie k unikátnemu skalnému mostu Bastein. Po kamennom moste Basteibrücke prekonáme 195 m hlbokú priepasť na okraji labského kaňonu. Odchod na Slovensko s príchodom vo večerných hodinách.

Generované systémom ProfiTour