Klenoty Pobaltia: Tallin a Helsinki

Klenoty Pobaltia: Tallin a Helsinki Klenoty Pobaltia: Tallin a Helsinki Klenoty Pobaltia: Tallin a Helsinki Klenoty Pobaltia: Tallin a Helsinki Klenoty Pobaltia: Tallin a Helsinki Klenoty Pobaltia: Tallin a Helsinki Klenoty Pobaltia: Tallin a Helsinki
Destinácia: Viac destinácií
Kód zájazdu: 1356236
Cena od: 653 €
Príplatky od: 0 €
Poznávacie zájazdy

Výber termínu

06.12.2024 4 dni First Minute 653 € +0 € odlet: Viedeň letecká

Popis zájazdu

Popis:
1.deň
Odlet do Tallinu.
Prílet do Tallinu, stretnutie so sprievodcom, transfer do hotela, ubytovanie a prvý podvečerný dotyk s mestom.
Po príchode na hotel si zložíme svoje veci a spoločne sa vyberieme na krátku večernú prechádzku historickým centrom Tallinu. Samozrejme sa zastavíme aj na kvalitnú večere a vynikajúce estónske čapované pivo (večera nie je v cene zájazdu).
Po večeri nasleduje voľný program


2.deň
Po raňajkách stretnutie so sprievodcom a odchod na program.
Tallinn je mesto, ktoré si užijeme do sýtosti. Pre veľké množstvo veží sa niekedy označuje aj ako „Praha severu“. Jedným z najkrajších a najobľúbenejších parkov v meste je park Kadriorg. Tento park, ktorý sa nachádza neďaleko centra Tallinnu, je známy svojimi krásnymi záhradami, historickými stavbami a kultúrnymi pamiatkami. Založil ho ruský cár Peter Veľký a je neoddeliteľnou súčasťou palácového komplexu Kadriorg.
Prejdeme sa aj pôvabnou štvrťou Kalamaja, ktorá vyniká svojou drevenou architektúrou a kreatívnou atmosférou. Farebné domy a dynamická komunita robia túto oblasť skutočne špeciálnou. Na opačnom konci mesta je štvrť Teliskivi, ktorá je centrom umeleckého a kultúrneho života. Nezabudneme ani navštíviť trhovisko Balti Jaama, kde sa môžeme naplno ponoriť do miestnej atmosféry.
V historickom centre si vychutnáme prechádzku po hradnom návrší Toompea. Zastavíme sa v Katedrále Alexandra Nevského, a tiež vo významnej luteránskej Katedrále sv. Márie. Vyhliadky z Toompea nám ponúknu jedinečný pohľad na celé mesto a jeho prístavy. Dolné mesto nám zas odhalí svoje stredoveké poklady, ktoré zostali pozoruhodne zachované.
Popoludní sa presunieme k pobrežiu Baltského mora, kde navštívime Estónske múzeum pod holým nebom Roca al Mare. Toto múzeum sa rozkladá na 72 hektároch nádhernej prírody a je venované tradičnému estónskemu vidieckemu životu. Obsahuje viac než 70 historických stavieb, ktoré predstavujú rôzne regióny a epochy Estónska.
Pre milovníkov historických palácov je tu Palác Kadriorg, ktorý je barokovou perličkou Tallinnu. Dnes je v ňom umiestnené múzeum umenia Kadriorg, ktoré je súčasťou Estónskeho múzea umenia a prezentuje zahraničné umenie od 16. do 20. storočia. Vnútri nájdete nádherné umelecké zbierky, ktoré rozhodne stoja za pozornosť. Záhradu navrhol záhradník Ilya Surmin, vrátane dvoch fontán a krásnej terasovej Zázračnej záhrady.
Hradné návršie Toompea je kľúčovým miestom v histórii Estónska, a preto je dnes sídlom estónskej vlády a parlamentu. Medzi významné budovy v tejto oblasti patrí vládna budova a budova estónskeho rytierstva, kde kedysi sídlilo Estónske múzeum umenia. Dnes ju využíva estónska Akadémia umenia. Toompea je súčasťou Starého mesta Tallinnu, ktoré je zapísané na zozname svetového dedičstva UNESCO.
Mesto Tallinn je rozdelené na starú a novú časť. Tieto dve oblasti spája ulica Peak Jalg, známa ako Dolná noha. V Starom meste nájdete množstvo stredovekých pamiatok, zatiaľ čo Nový Tallinn ponúka modernú architektúru. Táto ulica vás prevedie cez kultúrne a historické centrum, pričom námestia v jej okolí odrážajú miestny život.
Po oficiálnom programe nasleduje voľný program.


3.deň
Po raňajkách stretnutie so sprievodcom a odchod na trajekt do Helsínk.
Helsinki, hlavné mesto Fínska, je fascinujúce mesto spájajúce modernú architektúru s bohatou históriou a nádhernou prírodou.
Počas dňa navštívime Senátné námestie (Senaatintori) a katedrálu v Helsinkách. Historické centrum mesta s neoklasicistickou architektúrou. Dominantou námestia je Helsinská katedrála, veľkolepá biela budova, ktorá je jedným z najznámejších symbolov mesta. Okolo námestia nájdete aj univerzitné a vládne budovy.
Suomenlinna je rozsiahla pevnosť na ostrovoch, ktorá je zapísaná na zozname svetového dedičstva UNESCO. Dá sa sem dostať trajektom z centra Helsínk. Prejdite sa pevnosťou, navštívte múzeá a užite si krásne výhľady na more.
Trhové námestie pri prístave je ideálnym miestom na ochutnanie miestnych pochúťok, ako sú čerstvé ryby, lesné plody alebo tradičné fínské koláče.
Kostol Temppeliaukio (Skalný kostol) je jeden z najunikátnejších kostolov na svete, vytesaný priamo do skaly. Temppeliaukio je známy svojou vynikajúcou akustikou a moderným dizajnom. Je to pokojné miesto, ideálne na chvíľu oddychu.
Uspenská katedrála - táto veľkolepá pravoslávna katedrála je jednou z najväčších v západnej Európe. Postavená je z červených tehál a ozdobená zlatými kupolami. Stojí na vyvýšenom mieste s nádherným výhľadom na centrum Helsínk.
Po prehliadke nastúpime na trajekt a vrátime sa do Tallinu.


4.deň
Po raňajkách stretnutie so sprievodcom.
V dnešný deň dokončíme prehliadku mesta Tallin. Potulky Tallinom zakončíme dobrým obedom v niektorej z klasických estónskych reštaurácií.
Po prehliadke nasleduje transfer na letisko a odlet z Tallinu.


Dôležité informácie:
Cestovná kancelária nezodpovedá za prípadnú zmenu letových časov v rámci rovnakého dňa odletu. Letové časy sú orientačné. 
Cestovná kancelária je oprávnená zmeniť hotel za iné ubytovacie zariadenie rovnakej kategórie.
V prípade potreby je sprievodca oprávnený zmeniť poradie programu.
Predpokladaný hotel: Rixwell Viru Square 3* alebo podobný.


Cena zahŕňa:
Letecká doprava Viedeň - Tallin - Viedeň
1 ks príručnej batožiny v rozmeroch 55x40x20cm, do 10kg/osoba
1 ks malej príručnej batožiny v rozmeroch 35x20x20cm/osoba
Všetky letiskové a palivové poplatky
Online check-in
Ubytovanie v dvojlôžkovej izbe v kvalitnom 3*-4* hoteli s raňajkami na 3 noci v Talline
Transfery letisko - hotel - letisko
Lístky na trajekt Tallin - Helsinki - Tallin
Služby slovensky/česky hovoriaceho sprievodcu počas programu
Poistenie insolventnosti CK


Cena nezahŕňa:
Komplexné cestovné poistenie
Miestne poplatky - city tax (vo výške 2€/os./noc) splatné priamo na recepcii hotela
Batožina do podpalubia
Miestna doprava v Talline a Helsinkách
Vstupy do pamiatok(vstupy sú fakultatívne. Vstupy budú realizované v závislosti na časový harmonogram dňa.)

Generované systémom ProfiTour